TOCANITA DE CEAPA

22 august 2017 | Cina, Pranz, Retete

Ingrediente:

  • 3 cepe mari
  • un praz
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite legume deshidratate
  • 200 ml bulion facut in casa din rosii, ardei, gogosari (sau bulion cumparat)
  •  2 linguri ulei de masline presat la rece
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Se spala ceapa si prazul si se toaca marunt. Se pun intr-o cratita in apa clocotita cat se le acopere. Cand incepe sa scada se adauga legumele deshidratate si usturoiul. Se mai lasa putin si se adauga putina apa si se lasa sa scada din nou. Dupa ce scade se adauga bulion si sarea, iar cand e aproape gata uleiul de masline.

Se serveste atat la pranz, cat si la cina alaturi de cateva linguri de mamaliga sau mamaliga la gratar.

Pofta buna!