TERCI DE OVAZ (PORRIDGE) CU CACAO

7 aprilie 2020 | Dulce fara zahar, Mic dejun, Retete, Retete pentru copii

Azi dimineata, m-am hotarat sa fac un terci de ovaz care sa fie atractiv si pentru membrii familiei. Domnul husband este mare pasionat de ciocolata, asa ca terciul l-am facut cu cacao si ca sa il “pacalesc” putin am pus deasupra si cateva fasii de ciocolata neagra cu peste 70% cacao. Concluzia: i-a placut, deci am avut succes:)

Terciul de ovaz este o varianta rapida, sanatoasa, satioasa si gustoasa pentru micul dejun. Se prepara foarte repede si pentru decor nu trebuie decat sa iti pui la contributie imaginatia.

Ingrediente:

  • 100g fulgi de ovaz
  • 500 ml lapte vegetal, eu am folosit lapte de migdale
  • 1 lingurita de cacao
  • 1/2 lingurita fulgi de cocos pentru decor
  • fructe, dupa preferinta pentru decor (eu am folosit kiwi)
  • ciocolata neagra cu peste 70% cacao
  • terciul se poate indulci cu miere sau orice alt indulcitor doriti.

 

Mod de preparare:

Se ia o craticioara in care punem laptele si ovazul la fiert. Cand incepe sa fiarba amestecam, din cand in cand, avand grija la spuma care se formeaza (sa nu dea pe aragaz) si avand grija sa nu se lipeasca preparatul de vas. Terciul este gata cand laptele vegetal scade, cam ca la orez. Consistenta este dupa preferinte, daca doriti mai lichid opriti focul mai repede. Procesul in sne, nu ar trebui sa durereze mai mult de 5 minunte. De aceea este si un mic dejun rapid.

Din compozitia rezultata am pus in trei castroane, cam 4 linguri de fiecare si mi-a mai ramas si o portie pentru a doua zi. Ca na, acum mai mult ca oricand avem grija la #risipaalimentara.

Am spalat kiwi (un singur kiwi pentru toate cele 3 portii), l-a, taiat bucatele. Am taiat si ciocolata. Cand este gata, terciul se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.

Dupa putin timp, am pus terciul in fiecare castron, am decorat cu kiwi, fulgii de cocos si ciocolata neagra.

A iesit delicios!

Pofta buna!

Cu drag,

G