MINI TARTA DE CIOCOLATA (RAW VEGAN)

7 iulie 2017 | Desert, Retete

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 2 linguri migdale crude
  • 2 linguri nuci romanesti
  • 2 curmale
  • 1 lingurita ulei de cocos
  • 1 lingurita miere (optional)

Pentru crema:

  • 1 avocado bine copt
  • 2 lingura cacao
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita unt de cacao
  • 1 lingurita ulei de cocos
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Decor: fulgi de cocos

Mod de preparare:

Blat: Se hidrateaza curmalele in apa, de preferabil ar fi si migdalele sa fie hidratate. Se pun toate ingredientele in robotul de bucatarie cu vasul cu lama S si se amesteca pana se maruntesc. Se ia o tavita de mini tarta si se aseaza blatul, presand cu degetele.

Crema: Se aseaza in vasul robotului de bucatarie cu lama S, avocado, cacao, mierea, untul de cacao si uleiul de cocos topite la bain marie si zeama de lamaie. Se amesteca pana devin crema si se aseaza peste blatul din forma.

Se da la congelator pentru cateva pentru 2 ore daca doriti crema sa fie mai cremoasa sau pana a doua zi daca doriti sa fie mai ferma.

Se serveste la gustare sau dupa pranz, ca si desert.

Pofta buna!

* ingredientele sunt pentru o forma de mini tarta/quiche.