SUPA CREMA DE CONOPIDA

17 ianuarie 2017 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

  • o conopida potrivita sau o punga cu conopida congelata
  • un morcov
  • o ceapa
  • o bucata mica de telina
  • un cartof mic
  • sare si piper
  • o lingura de ulei
  • o lingura de unt
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 1-1.5 l de apa (daca este nevoie mai adaugati)

Mod de preparare:

Legumele se spala si se taie in bucatele. Intr-o oala se pune uleiul si untul la topit si 2-3 linguri de apa, dupa care punem ceapa si o lasam putin sa se inmoaie, dupa care adaugam si restul de apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga restul de legume si se lasa la fiert. Cand sunt aproape gata se adauga 50ml samantana lichida si se mai lasa 1-2 minute, timp in care asezonam cu sarea si piperul si boia dulce. Se toarna compozitia in blender si se mixeaza pana devine crema. Apoi se rastoarna in oala si se mai da intr-un clocot.

Acest preparat este ideal pentru pranz sau cina. Se poate servi alaturi de crutoane din paine neagra/integrala (doua linguri) si garnisita cu patrunjel tocat.

Pofta buna!