Despre STILUL DE VIATA SANATOS (pe scurt)

25 octombrie 2016 | Articole de nutritie

 Un stil de viata sanatos nu inseamna sa mananci numai fructe si legume, cum am tot auzit. Este mult mai complex de atat…

Stilul de viata sanatos este stilul care ne caracterizeaza  pe noi in fiecare zi, este un mod de trai definit din mai multe puncte de vedere.

Il putem structura in 3 mari categorii:

  1.  Alimentatia echilibrata – a manca echilibrat inseamna sa consumam alimente din toate grupele piramidei alimentare (apa, cereale, fructe, legume, lactate si carne, dulciuri si grasimi). De asemenea sa respectam orele de masa si portiile sa fie in limita bunului simt. Sa ne facem un plan alimentar, sa stim ce mancam in fiecare zi pentru a ne asugura toti nutrientii de care organismul nostru are nevoie.
  2. Sportul si miscarea zilnica. La baza piramidei alimentare se afla sportul si apa. Acestea doua sunt in stransa legatura si recomandarea mea este sa le acordam atentie sporita. Ca si adulti stiati ca pentru a ne considera activi, zilnic ar trebui sa facem aprox. 10.000 de pasi?
  3. Odihna ocupa un loc important in stilul de viata sanatos. Organismul nostru are nevoie de relaxare si de somn. O ora potrivita de culcare seara este 22-22.30. Asa vom avea un somn odihnitor si ne vom trezi dimineata plini de energie. “Cine se scoala de dimineata, departe ajunge”. Cam asa si este.

Daca reusim sa acordam atentie sporita acestor mari categorii:

  • Organismul nostru este mai puternic si fericit;
  • Avem echilibrul emotional de invidiat;
  • Ne controlam  greutatea corporala;
  • Imunitate de fier..nu mai zic;
  • Performanta la locul de munca.

Merita sa ne analizam stilul nostru de viata si sa il schimbam daca este cazul, intr-unul sanatos si echilibrat.

 

PS: Daca doriti sa fiti la curent cu cele mai noi articole de pe blog, puteti da LIKE la pagina de Facebook

*sursa foto: Google Photos