SOMON LA CUPTOR PE PAT DE PIURE DE SPANAC

15 aprilie 2019 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

Pentru peste: 

  • 1 bucata somon file de 200g
  • 100ml apa
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri zeama de lamaie

Pentru piureul de spanac: 

  • 2-3 maini de spanac proaspat
  • 50 – 100ml apa
  • 1 lingurita de ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare: 

Pestele de curata de solzi, se spala se aseaza intr-un vas de yena. Se pune apa, zeama de lamaie, sarea si piperul. Se lasa la cuptor timp de 30-40 minute la 180 de grade.

Piureul de spanac se prepara astfel:

Se spala si se curata spanacul, se opareste si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune usturoiul tocat si apa. Se lasa sa fiarba putin si se adauga spanacul. Cand este scazut, se adauga uleiul, sarea si piperul.

Preparatul se poate servi la pranz sau cina.

Pofta buna!