PLACINTA CU BRANZA DULCE SI MERISOARE CU FOAIE TURNATA

PLACINTA CU BRANZA DULCE SI MERISOARE CU FOAIE TURNATA

21 aprilie 2020 | Desert, Retete, Retete pentru copii

Hristos a inviat!

Anul acesta pentru Paste am ales sa pregatesc o  placinta cu branza dulce si merisoare si nu pasca. Am vrut sa fie ceva usor de preparat si sa nu stau foarte mult in bucatarie. Pot spune ca a fost o alegere foarte buna.

Mod de preparare:

pentru blat:

  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie

pentru crema de branza:

  • 500g urda dulce
  • 2-3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • merisoare deshidratate (50g)


Mod de preparare:

Luam un bol si adaugam ouale, laptele, uleiul,esenta, zaharul. Le amestecam usor apoi adaugam faina si praful de copt.

Va iesi o compozitie mai groasa ca la clatite.

Se toarna jumate de compozitie in tava (20/30), invelita in hartie de copt sau tapetata cu ulei si faina si se da la cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Apoi se scoate din cuptor se pune compozitia de branzasi restul de compozitie de coca si se baga la cuptor pentru 30 de minute. 

Rezultatul este spectaculos!

Pofta buna!

 

citește mai mult

PASTE CU BROCCOLI SI SOS DE SMANTANA (VEGETARIAN)

PASTE CU BROCCOLI SI SOS DE SMANTANA (VEGETARIAN)

17 aprilie 2020 | Pranz, Retete, Retete pentru copii

Imi plac pastele foarte mult. Cel mai mult imi plac cu sos alb. Intotdeauna incerc sa nu mananc foarte multe si combinatia fericita este cea cu legume.

Si cum in aceste zile, cat #stamacasa spunem STOP #risipeialimentare. Aveam ramase niste paste fierte si am zis sa trec la treaba.

Asa ca si saptamana aceasta m-am rasfatat putin cu un asa preparat gustos.

Ingrediente:

  • 200g paste fierte de care doriti, eu am avut spirala
  • un catel de usturoi sau un fir de usturoi verde
  • 100ml smantana vegetala (eu am folosit o smantana vegetala de orez) sau smantana lichida din lapte de vaca
  • 200g de broccoli (eu am avut broccoli congelat)
  • sare dupa gust
  • legume deshidratate (optional)
  • 50ml apa
  • un strop de ulei
  • si putin turmeric pentru culoare:)

Mod de preparare:

Am tocat usturoiul si l-am pus intr-o tigaie cu apa si un stop de ulei si l-am lasat sa se inabuse putin. Apoi am adaugat broccoli si putina apa. Cand broccoli este aproape gata am adaugat smantana, sarea, legumele deshidratate si turmericul. Si am mai lasat putin sa se imbine toate.

Si preparatul este gata!

Simplu, gustos, sanatos!

PS: puteti folosi paste fara ou si smantana vegetala pentru a avea in farfurie un preparat #depost.

Cu drag,

G

 

citește mai mult

TERCI DE OVAZ (PORRIDGE) CU CACAO

TERCI DE OVAZ (PORRIDGE) CU CACAO

7 aprilie 2020 | Dulce fara zahar, Mic dejun, Retete, Retete pentru copii

Azi dimineata, m-am hotarat sa fac un terci de ovaz care sa fie atractiv si pentru membrii familiei. Domnul husband este mare pasionat de ciocolata, asa ca terciul l-am facut cu cacao si ca sa il “pacalesc” putin am pus deasupra si cateva fasii de ciocolata neagra cu peste 70% cacao. Concluzia: i-a placut, deci am avut succes:)

Terciul de ovaz este o varianta rapida, sanatoasa, satioasa si gustoasa pentru micul dejun. Se prepara foarte repede si pentru decor nu trebuie decat sa iti pui la contributie imaginatia.

Ingrediente:

  • 100g fulgi de ovaz
  • 500 ml lapte vegetal, eu am folosit lapte de migdale
  • 1 lingurita de cacao
  • 1/2 lingurita fulgi de cocos pentru decor
  • fructe, dupa preferinta pentru decor (eu am folosit kiwi)
  • ciocolata neagra cu peste 70% cacao
  • terciul se poate indulci cu miere sau orice alt indulcitor doriti.

 

Mod de preparare:

Se ia o craticioara in care punem laptele si ovazul la fiert. Cand incepe sa fiarba amestecam, din cand in cand, avand grija la spuma care se formeaza (sa nu dea pe aragaz) si avand grija sa nu se lipeasca preparatul de vas. Terciul este gata cand laptele vegetal scade, cam ca la orez. Consistenta este dupa preferinte, daca doriti mai lichid opriti focul mai repede. Procesul in sne, nu ar trebui sa durereze mai mult de 5 minunte. De aceea este si un mic dejun rapid.

Din compozitia rezultata am pus in trei castroane, cam 4 linguri de fiecare si mi-a mai ramas si o portie pentru a doua zi. Ca na, acum mai mult ca oricand avem grija la #risipaalimentara.

Am spalat kiwi (un singur kiwi pentru toate cele 3 portii), l-a, taiat bucatele. Am taiat si ciocolata. Cand este gata, terciul se ia de pe foc si se lasa putin sa se odihneasca.

Dupa putin timp, am pus terciul in fiecare castron, am decorat cu kiwi, fulgii de cocos si ciocolata neagra.

A iesit delicios!

Pofta buna!

Cu drag,

G

 

 

citește mai mult

CIORBA DE SALATA VERDE

CIORBA DE SALATA VERDE

2 aprilie 2020 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Tare mi-era dor de o ciorba de loboda.. Dar cum aveam decat in salata in frigider am zis sa incerc sa fac ciorba de salata.

Nu am mai facut de cativa ani o astfel de ciorba fiindca ador mai mult cioba de loboda.

Sa trecem la treaba:)

Ingrediente:

  • o legatura mare de salata verde sau 2 legaturi mai mici
  • o ceapa
  • 2 morcovi mai mici
  • o bucata mica de telina
  • 1 lingurita de bulion sau suc de rosii
  • bors
  • 1 lingurita de ulei
  • 2 linguri de fidea sau un ou batut
  • sare
  • leustean proaspat sau uscat
  • 2,5l, mai mult sau mai putin, in functie de cat de lichida doriti sa fie ciorba

 

Mod de preparare:

Spalam legumele, tocam marunt ceapa, morcovii, telina. Spalam si frunzele de salata si le tocam nu foarte marunt.

Intr-o oala punem legumele tocate: ceapa, morcovul, telina, o lingurita de ulei si apa cat se le acopere. Le lasam sa se inabuse in oala cu capacul pus pana apa scade putin. Apoi adaugam restul de apa si lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam si salata. Lasam sa fiarba cateva minute dupa care adaugam bulionul, mai lasam putin sa fiarba si adaugam si borsul dupa gust. Mai lasam putin pe foc si adaugam fideaua (puteti in loc de fidea sa adaugati un ou batut), dupa cateva momente oprim focul si adaugam uleiul si sarea.

Pofta buna!

Cu drag,

G

 

citește mai mult

SUPA CREMA DE LEGUME

SUPA CREMA DE LEGUME

1 aprilie 2020 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Astazi m-am gandit sa schimb ceva in modul in care scriu si va prezint retetele.

Schimb putin formatul :).

Pentru ca pe vremea aceasta #stam acasa am mai mult timp de stat in bucatarie si de mesterit retete noi in stil vegetarian.

Ce poti face cu diverse legume? Sa fie si gustos si sanatos?

Raspunsul: O supa crema.

Zic, sa trecem la treaba:

Ingrediente:

  • o ceapa
  • un cartof mediu
  • 2 morcovi
  • o bucata mica de telina
  • o radacina mica de patrunjel
  • 1/2 zucchini
  • bucatele de broccoli si conopida
  • o lingurita de ulei
  • 2-2,5l apa

 

Mod de preparare: 

Spalam si curatam legumele. Le taiem bucatele. Luam o oala si punem apa la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam legumele.

Lasam sa fiarba pana legumele sunt gata. Luam robotul de bucatarie cu lama S sau blender-ul si pasam legumele, apoi le adaugam in zeama in care au fiert.

Mai dam intr-un clocot, adaugand sarea, piperul si uleiul.

Supa se poate servi la masa de pranz sau la masa de seara alaturi de 1-2 linguri de paine prajita sau crutoane.

 

Pofta buna!

 

 

 

citește mai mult

OMLETA CU SPANAC

OMLETA CU SPANAC

30 martie 2020 | Cina, Mic dejun, Pranz, Retete, Retete pentru copii

 

Ingrediente: 

(pentru 2 portii)

  • 2 oua
  • spanac congelat
  • un strop de ulei
  • un praf de sare
  • un praf de turmeric

 

Mod de preparare:

Intr-un vas batem ouale, adaugam praful de sare si turmeric. Luam spanacul congelat si il tocam marunt.

Luam o tigaie in care adaugam stropul de ulei si punem la foc mediu. Intindem compozitia cu oua ca la clatite si presaram spanacul congelat. Cand incepe sa se rumneasca intoarcem cu grija pe partea cealalta. Cand s-a rumenit, omleta este gata.

Pofta buna!

 

citește mai mult

TARTA SPIRALATA CU LEGUME

TARTA SPIRALATA CU LEGUME

17 aprilie 2019 | Pranz, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 rosii potrivite
  • 50g unt
  • 1 cup de 250g de faina integrala
  • 50g iaurt
  • 50g branza ricotta
  • 2-3 linguri apa rece
  • cateva frunze de patrunjel si marar
  • sare si piper dupa gust

 

 

Mod de preparare:

Aluatul se face din untul rece amestecat faina pana compozitia devine faramicioasa. Apoi adaugam 2-3 linguri de apa si astfel se va forma coca, pe care o tinem la frigider cca 30 de minute. 

Apoi o scoatem si o intindem intr-o forma rotunda unsa cu putin unt. Intepam cu furculita si  lasam cca 5 minute in cuptor. Dupa ce scoatem din cuptor adaugam compozitia din iaurt, branza cu patrunjel si marar si formam spiralele din morcov, dovlecel, rosie (morcovul si dovlecelul se feliaza cu ajutorul dispozitivului de curatat cartofi).

Se coace la foc potrivit (180 de grade) pana se rumeneste frumos.

 Pofta buna!

Sursa: Pasiunile Mihaelei

citește mai mult

TERCI DE OVAZ CU FRUCTE DE PADURE

TERCI DE OVAZ CU FRUCTE DE PADURE

7 aprilie 2019 | Dulce fara zahar, Mic dejun, Retete

Ingrediente:

  • un cup de 250ml de fulgi de ovaz
  • 2 cup de 250ml de apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri de iaurt de 2% grasime
  • cateva boabe de afine
  • cateva bucatele de zmeura
  • un strop de miere (optional)

Mod de preparare:

Intr-o craticioara se pun fulgii de ovaz, praful de sare si apa la fiert. (ovazul se prepara ca si orezul). Dupa ce este fiert, terciul se lasa putin sa ne mai raceasca.

Se ia un pahar sau un castron in care punem 3 linguri de terci de ovaz, 2 linguri de iaurt si fructele de padure.  La final, dupa gust se adauga mierea. 

 

Se serveste la micul dejun.

Pofta buna!

citește mai mult

SUPA CREMA DE NAUT

SUPA CREMA DE NAUT

26 martie 2018 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

  • 1 cutie de naut sau o cana de naut fiert
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei capia rosu
  • sare
  • piper
  • o lingura de ulei

Mod de preparare:

Luam o oala de 3 litri si o umplem aproape trei sferturi cu apa si o punem la foc. In apa adaugam legumele taiate cubulete. Cartoful si si nautul cam dupa 6-7 minute dupa ce incep sa fiarba celelalte legume.

Dupa ce s-au fiert toate legumele le scoatem cu spumarul si le dam prin blender.
Le adaugam in oala goala si peste ele adaugam supa de legume dupa bunul nostru plac. Va puteti alege consistenta supei.
Cand a dat din nou in fiert potrivim de sare si piper si adaugam si lingurita de ulei.
Se serveste cu crutoane din paine integrala atat la cina, cat si la pranz.
Pofta buna!

citește mai mult

SUPA CREMA DE LEGUME

SUPA CREMA DE LEGUME

19 martie 2018 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 fasie ceapa verde
  • praz dupa gust
  • pastarnac
  • ardei capia rosu
  • un dovlecel mic
  • un cartof
  • o telina mica
  • sare
  • piper
  • o lingura de ulei
  • 2l apa

Mod de preparare:

Luam o oala de 3 litri si o umplem aproape trei sferturi cu apa si o punem la foc. In apa adaugam legumele taiate cubulete. Cartoful si dovlecelul cam dupa 6-7 minute dupa ce incep sa fiarba celelalte legume.

Dupa ce s-au fiert toate legumele le scoatem cu spumarul si le dam prin blender.
Le adaugam in oala goala si peste ele adaugam supa de legume dupa bunul nostru plac. Va pueti alege consistenta supei.
Cand a dat din nou in fiert potrivim de sare si piper si adaugam si lingurita de ulei.
Se serveste cu crutoane/seminte/lipie.

Pofta buna!

citește mai mult

PAINE DE CASA

PAINE DE CASA

31 august 2017 | Mic dejun, Retete

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar (optional)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 300ml apa calduta

Mod de preparare:

Se ia un castron mic in care maruntim drojdia, adaugam zaharul (daca optam sa adaugam zahar), o lingura de faina si 50 ml apa calduta. Se lasa la crescut 7-10 minute. Apoi se ia alt castron mai mare in care asezam frumos faina amestecata cu sarea. Peste adaugam maiaua deja formata din primul castron si apa calduta si incepem sa framantam pana obtine coca. Se lasa la crescut intre 15-30 minute.

Se va aseza intr-o tava de cozonac, se cresteaza cu un cutit dat prin apa rece, apoi se unge cu apa rece si se da la cuptorul incins in prealabil, la o temperatura de 180 – 200 de grade.

Se serveste in combinatii cu legume/supe de legume, dimineata, la pranz sau seara, in catitati moderate.

Pofta buna!

Sursa: Ama

citește mai mult

FURSECURI CU GEM

FURSECURI CU GEM

27 august 2017 | Desert, Retete

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 50g zahar pudra/indulcitor (optional)
  • 200g unt moale
  • 300g faina
  • esenta de vanilie/pastaie de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru ornat:

  • fulgi de migdale maruntiti
  • gem

Mod de preparare:

Se separara albusul de galbenus. Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de sare si praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitie. Se formeaza o coca buna de modelat care se tine la rece 10-15 minute. Se formeaza bilute care se trec prin albus si apoi prin fulgii de migdale maruntiti si se aseaza in tava cu hartie de copt. Se formeaza o gaura in mijlocul fursecului si se da la cuptorul incins la 180 de grade timp de 15 minute sau pana se rumenec frumos.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin apoi in mijloc se adauga cu lingurita gemul.

Se servesc ca si desert.

Pofta buna!

sursa: JamilaCuisine

citește mai mult