PRAJITURA CU MERE SI MIGDALE

13 ianuarie 2017 | Desert, Retete

Ingrediente:

  • 5-6 mere potrivite
  • 100g migdale macinate
  • 130g faina
  • 80g zahar (optional)
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 50 ml ulei sau unt
  • 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare:

Merele se curata si se taie bucati. Se amesteca cu scortisoara si migdalele macinate. Separat intr-un bol se toarna faina, praful de copt, zaharul, ouale si laptele si se amesteca cu lingura, spre final turnam si uleiul. Apoi se adauga si merele si se amesteca toata compozitia. Se ia o tava potrivita, se unge cu ulei/unt si se aseaza compozitia. Se coace la cuptor, la 180 de grade timp de aproape 50 minute.

Se serveste calda alaturi de o cupa de inghetata sau se poate servi si rece.

www.gabrielapetre.ro (1)

Recomandare de servire: la gustare.

www.gabrielapetre.ro (2)

Pofta buna!

Sursa reteta: petitchef.ro