PAINE DE CASA

31 august 2017 | Mic dejun, Retete

Ingrediente:

  • 500g faina
  • 25g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar (optional)
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 300ml apa calduta

Mod de preparare:

Se ia un castron mic in care maruntim drojdia, adaugam zaharul (daca optam sa adaugam zahar), o lingura de faina si 50 ml apa calduta. Se lasa la crescut 7-10 minute. Apoi se ia alt castron mai mare in care asezam frumos faina amestecata cu sarea. Peste adaugam maiaua deja formata din primul castron si apa calduta si incepem sa framantam pana obtine coca. Se lasa la crescut intre 15-30 minute.

Se va aseza intr-o tava de cozonac, se cresteaza cu un cutit dat prin apa rece, apoi se unge cu apa rece si se da la cuptorul incins in prealabil, la o temperatura de 180 – 200 de grade.

Se serveste in combinatii cu legume/supe de legume, dimineata, la pranz sau seara, in catitati moderate.

Pofta buna!

Sursa: Ama