CUM FACEM CUMPARATURI

25 august 2016 | Articole de nutritie
Cum ne comportam cand mergem la cumparaturi? Cand facem cumparaturile? Ce cumparam? Mergem intr-un singur supermarket?
Raspunsurile sunt simple!

  1. Inainte de a merge la cumparaturi este bine sa ne asiguram ca nu ne este foame. Daca ne este foame, mancam inainte ca sa nu fim apoi tentati sa umplem cosul si cu alimente care nu ne sunt de folos.
  2. Este bine sa ne gandim unde mergem la cumparaturi. Putem fi selectivi: cumparam carne din supermarketul X; legumele si fructele stim ca sunt mai bune la piata; iaurtul Y il luam din supermarketul Z pentru ca stiu ca este mai accesibil la pret si mai bun la gust etc.
  3. Putem, de asemenea, sa ne gandim la un drum pe care il vom parcurge intr-un supermarket, ca sa evitam toate tentatiile alimentelor procesate.
  4. Lista de cumparaturi este de asemenea foarte importanta si foarte utila! Neaparat sa nu o uitam acasa!
  5. Ne putem propune ca in 1 sau 2 zile pe saptamana sa mergem la cumparaturi. Asa, vom avea un timp pretios pe care il utilizam concentrandu-ne la ceea ce cumparam, vom economisi banuti si vom avea mai mult timp pentru noi si, desigur, pentru gatit!
  6. Deschide bine ochii la… ETICHETE! Citim eticheta produselor, iar unde scrie mai mult, produsul respectiv este mai procesat. Unde avem doar cateva cuvinte si pe unele chiar le stim, atunci merita sa cumparam produsul respectiv.
  7. Exista si alimente fara eticheta: fructele si legumele! Cu cat sunt mai multe la noi in cos, cu atat mai bine!

Simplu, nu?
V-am pregatit si o lista colorata care merita sa stea la loc de cinste in casa voastra, asta ca sa va reamintiti care sunt pasii care va vor ajuta catre cumparaturi de succes!

la cumparaturi

 

Sursa foto: Pixabay