FURSECURI CU GEM

27 august 2017 | Desert, Retete

Ingrediente blat:

  • 2 oua
  • 50g zahar pudra/indulcitor (optional)
  • 200g unt moale
  • 300g faina
  • esenta de vanilie/pastaie de vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru ornat:

  • fulgi de migdale maruntiti
  • gem

Mod de preparare:

Se separara albusul de galbenus. Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de sare si praful de copt si se adauga in ploaie peste compozitie. Se formeaza o coca buna de modelat care se tine la rece 10-15 minute. Se formeaza bilute care se trec prin albus si apoi prin fulgii de migdale maruntiti si se aseaza in tava cu hartie de copt. Se formeaza o gaura in mijlocul fursecului si se da la cuptorul incins la 180 de grade timp de 15 minute sau pana se rumenec frumos.

Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca putin apoi in mijloc se adauga cu lingurita gemul.

Se servesc ca si desert.

Pofta buna!

sursa: JamilaCuisine