COOKIES CU OVAZ

25 noiembrie 2016 | Desert, Gustari, Mic dejun, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

  • o banana
  • fulgi de ovaz (2-3 linguri)
  • 1 lingurita fulgi de cocos
  • 1 lingurita de nuca romaneasca
  • un praf de scortisoara
  • cateva stafide

Mod de preparare:

Se paseaza banana cu furculita, iar fulgii de ovaz se macina pana devin ca o faina.  Se amesteca banana cu ovazul, nuca de cocos si nuca romaneasca, praful de scortisoara. Se ia o forma de biscuiti si se aseaza cu lingura astfel incat compozitia sa ia forma. Daca coca nu este suficient de modalabila se mai adauga ovaz. Se scoate cu grija forma si se aduaga stafide si merisoare. Se aseaza frumos pe tava de copt si se coc la foc moderat (180g) timp de 10-15 minute pana se rumenesc.

Biscuitii se pot servi atat la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte/chefir sau un iaurt, cat ca si gustare.

Pofta buna!

In poza sunt preparatele copiilor din cadrul atelierelor de gatit pentru copii