CIORBA DE SALATA VERDE

2 aprilie 2020 | Cina, Pranz, Retete, Retete pentru copii

Tare mi-era dor de o ciorba de loboda.. Dar cum aveam decat in salata in frigider am zis sa incerc sa fac ciorba de salata.

Nu am mai facut de cativa ani o astfel de ciorba fiindca ador mai mult cioba de loboda.

Sa trecem la treaba:)

Ingrediente:

  • o legatura mare de salata verde sau 2 legaturi mai mici
  • o ceapa
  • 2 morcovi mai mici
  • o bucata mica de telina
  • 1 lingurita de bulion sau suc de rosii
  • bors
  • 1 lingurita de ulei
  • 2 linguri de fidea sau un ou batut
  • sare
  • leustean proaspat sau uscat
  • 2,5l, mai mult sau mai putin, in functie de cat de lichida doriti sa fie ciorba

 

Mod de preparare:

Spalam legumele, tocam marunt ceapa, morcovii, telina. Spalam si frunzele de salata si le tocam nu foarte marunt.

Intr-o oala punem legumele tocate: ceapa, morcovul, telina, o lingurita de ulei si apa cat se le acopere. Le lasam sa se inabuse in oala cu capacul pus pana apa scade putin. Apoi adaugam restul de apa si lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam si salata. Lasam sa fiarba cateva minute dupa care adaugam bulionul, mai lasam putin sa fiarba si adaugam si borsul dupa gust. Mai lasam putin pe foc si adaugam fideaua (puteti in loc de fidea sa adaugati un ou batut), dupa cateva momente oprim focul si adaugam uleiul si sarea.

Pofta buna!

Cu drag,

G