Cine sunt?

Buna! Sunt Gabriela Petre si sunt tehnician nutritionist!

De asemenea sunt initiatoarea atelierelor de gatit pentru copii in Ploiesti si ale cursurilor de educatie alimentara pentru copii si parinti.

Sunt si mamica unei fetite vesele si curioase de 7 ani si jumatate cu care imi impart timpul liber si bucataria. Suntem bune prietene si invatam una de la alta si ne distram mult. Descoperim gusturi, preparate, alimente, jocuri impreuna, ne plimbam, exploram tot ce ne inconjoara, dar parca tot bucataria este mai interesanta si plina de surprize.

Este interesant cum fetita mea invata inca din copilarie despre alimentatie si un stil de viata sanatos si cateodata ma surprinde cu informatiile deja asezate in capusorul ei mic si dragalas si-mi da curaj sa continui si sa distribui informatia mai departe tuturor celor care sunt interesati de o alimentatie echilibrata si alimente sanatoase.

Indrum oamenii catre cunoasterea alimentatiei echilibrate si a preparatelor de bun gust si buna calitate. Ador copiii si gatesc cu ei, cat se poate de simplu si natural, iar notiunile de nutritie pentru copii, curg prin jocuri interactive, ceea ce le face sederea in cadrul atelierelor captivanta si interesanta.

Economist, ca profesie de baza, odata ce am devenit mamica, viziunea mea asupra mancarii s-a schimbat. Am devenit mult mai atenta in privinta alimentatiei copilului meu si la ceea ce ar trebui sa mancam si noi, ca si adulti. Cum fetita mea crestea si era mereu prezenta cu mine in bucatarie, mi-am dorit ceva mai mult si am pornit in toamna anului 2012, proiectul “Copilarie in Bucatarie”, ateliere de gatit pentru copii, cel mai mic cursant avand 3 ani!

Si totusi, parca imi doream mai mult! Voiam sa studiez aceasta vasta nutritie, iar dorinta mi s-a indeplinit! In 2014 reusesc sa ma certific ca si tehnician nutritionist, un prim pas in cariera mea ca si tehnician nutritionist. Cum imi doream ca informatiile sa ajunga cat mai departe, tot in 2014, am devenit si trainer autorizat ANC, sustinand workshop-uri de nutritie pentru adulti si institutii. Ca si tehnician nutritionist, intotdeauna am studiat in plus, am vrut ca informatiile pe care le ofer clientilor mei sa fie la zi si de cea mai buna calitate, iar in 2015-2016 am urmat cursuri la Stanford University, precum “Child nutrition and cooking”, “Standford introduction for food and health”, “Sit less, get active”.

In cadrul atelierelor de gatit pentru copii incerc sa promovez o alimentatie cat mai corecta si echilibrata pentru cei mici si, rezonand cu ceea ce face Jamie Oliver pentru comunitatea lui Food Revolution, am vrut sa pot duce si eu mesajul lui mai departe atat in cadrul atelierelor de gatit, cat si in scoli in cadrul proiectului “Ora de nutritie”. Astfel, in vara lui 2016 am devenit Food Revolution Ambassador by Jamie Oliver! Un vis devenit realitate!

Va pot spune ca voi incerca sa cresc si mai mult, caci sunt ambitioasa si imi place ceea ce fac!

Pe curand,

Pe curand, Gabriela!