CHIFTELE CU NAUT

16 noiembrie 2016 | Cina, Pranz, Retete

Ingrediente:

  • o conserva de 400g de naut
  • 2 morcovi
  • o bucata cat degetul aratator de praz
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 linguri drojdie inactiva
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 legatura de marar
  • sare si piper dupa gust
Mod de preparare:

Se dau toate ingredintele la robotul de bucatarie cu lama S si se maruntesc. De la naut se mai pastreaza din zeama pentru a nu obtine un produs final prea uscat. Chiftele se modeleaza dupa preferinte, eu le-am modelat plate si le-am trecut prin faina. Se coc la cuptorul incins la foc mediu sau 180 de grade. Se aseaza in tava de cuptor cu hartie de copt. Vor sta la cuptor aproximativ 30 de minute.

Se servesc calde sau reci cu garnitura de legume/piure de cartofi/orez la masa de pranz sau cu salata la masa de seara. Portia de chiftele este de 3-4 bucati la o masa.

Pofta buna!