CHEESECAKE LA PAHAR

2 noiembrie 2016 | Desert, Retete
Ingrediente:

Pentru blat:

  • un pachet din acela mare de biscuiti digestivi
  • 150g unt topit

Pentru compozitie:

  • o cutie de 250g de mascarpone
  • o cutie de 200g de ricotta
  • o cutie de frisca lichida
  • zahar pudra (3 linguri)

Pentru topping:

  • o punga de fructe de padure congelate
  • 3 linguri zahar brun
  • 100ml apa
  • fulgi de migdale pentru decor
Mod de preparare:

Am maruntit biscuitii intr-o punga cu facaletul (nu am folosit robotul de bucatarie) si i-am amestecat cu untul topit. Am batut frisca, apoi am amestecat-o usor cu mascarponele si branza ricotta, adaugand treptat si zaharul pudra. Crema de branza se tine la congelator 10 minute.

Am pus fructele congelate (mai pastrezi 2-3 linguri pentru montaj) intr-o cratita cu 100ml apa si cu zaharul, lasand sa scada incet pana are un aspect de dulceata mai groasa. Am lasat-o putin sa se raceasca si apoi am dat-o prin blender.

Montajul in pahar se face altfel: un strat de biscuiti, un strat de crema de branza, un strat de biscuiti, un strat de crema de branza, un strat pasta de fructe de padure, un strat de crema de branza, cateva fructe de padure congelate, fulgi de migdale.

Paharele gata montate se tin in frigider timp de ora, apoi se servesc.

Pofta buna!