BISCUITI DE CASA

27 ianuarie 2017 | Desert, Gustari, Mic dejun, Retete, Retete pentru copii

Ingrediente:

  • un ou
  • un pachet de unt
  • 4 linguri zahar brun
  • 4 linguri lapte
  • un praf de pudra de vanilie
  • un praf de scortisoara
  • faina de secara cat cuprinde

Mod de preparare:

Se bate untul spuma cu zaharul, scortisoara si vanilia. Apoi se adauga oul si laptele. Se amesteca bine. Se adauga faina (cca 450g) pana se formeaza o coca buna de modelat. Cand coca este gata se da la rece pentru o jumatate de ora. Se intinde apoi foaie, pe blatul de lucru tapetat cu faina si se formeaza biscuitii in forma dorita. Se coc la foc potrivit, 180 de grade pana se rumenesc.

Se pastreaza foarte bine in borcan inchis ermetic.

Biscuitii se pot servi atat la micul dejun alaturi de un pahar cu lapte/chefir sau un iaurt, cat ca si gustare alaturi de un fruct.

Pofta buna!